sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Harjoituspäiväkirjaa, osa 2

su 7.9. Lastenharjoitus Kodaira dojolla
Kobayashi sensei ohjasi lastenharjoituksen puhallettavan muovipampun ja muutama uchideshin avustuksella. Nuorin lapsi oli arviolta 3-4 vuotias ja niin vaan tehtiin katadori nikkyoo ja shomenuchi kokyunagee. Eripituisilla bambukepeillä tehtiin jo-harjoituksena tsuki jodangaeshia ja tsuki gedangaeshia.

su 7.9. Päiväharjoitus Kodaira dojolla
Kobayashi sensei ohjasi päiväharjoituksen. Huomasin, että ryotedori kotegaeshin voi tehdä myös niin, että otteenirroituksen leikkaa ylhäältä alaspäin. Silloin vaan tenkanin aikana pitää kädet nostaa ylemmäs, jotta ylettää ottamaan kotegaeshi-otteen oikeasta kädestä. Ainkin tämä onnistui siis eilen.

su 7.9. Iltaharjoitus Tokorozawa dojolla
Yamawaki sensein harjoitus. Tehtiin mm.
* Katateryotedori
- Koyuho: Toiselle puolelle, kun kuin perustekniikassa. Askel uken etupuolelle ja horjutus/venytys kiinnipidettävälä kädellä ja vapaakäsi asettuu kaulalle kokyuho:n maliin.
- Jo kata 31:n vastakataa: Nro 5-6:n kohdalla vastakatan tekijä voi jodangaeshien (ensimäinen torjunta, toinen hyökkäys) sijaan myös tehdä "yokouken", eli askel taakse ja jo:n takapää torjuu, kun jo nostetaan rinnalle ja siitä pisto kurkkuun (sama kun jo kata 13 nrot 10-11, mut toiselle puolelle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti