keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Harjoituspäiväkirjaa, osa 5

Sunnuntai 14.9. Aamuharjoitus, Kodaira dojo, Kobayashi sensei
Aiheena oli tantotori:
* Yokomenuchi kotegaeshista tehtiin kaksi versioo. Toisen vastaanotto; askel taakse ja myödäten alku, niin ku shihonage omotee tekis. Toisen version vastaanotto eteenpäin, niinkun shihonage uraa tekis. Eteenpäinversiossa torjunnan jälkeen taaemmalla kädellä gokyo-ote ranteesta, horjutus ja sit vaihto kotegaeshiin.
* Shomenuchi shihonage tehtiin niinku shihonage muutenkin tehään paitsi et puukkoa pois ottava käsi tulee shihonnageen kämmenpuoli ylöspäin jolloin puukon saa pois.
* Shomenuchi gokyoo tein Kanda sensein kanssa ja häneltä opin seuraavan. Kun ranteesta otetaan kiinni, niin että sen ei pitäisi heilua, voi peukalon sijoittaa uken kämmenpohjaan, jolloin ranne pysyy vielä varmemmin paikoillaan.

Sunnuntai 14.9. Iltaharjoitus, Tokorozawa dojo, Yamawaki sensei
* katatedori / ryotedori: kokyuho ja tenchinage
* katatedorista kämmen käännettiin ulospäin ja sit iriminage suoraan eteenpäin.
* shomenuchi iriminagessa horjutuksen ja heiton suunta alaspäin
* Jon vapaassa harjottelussa tuli muisteltua jo kata 22:n vastakataa, jonka olen jo osittain unohtanut.

Tiistai 16.9. Iltaharjoitus, Minamikoshigaya dojo, Masuda sensei
Hiroaki passitti osan uchidesheista Masuda sensein harjoituksiin. Dojo oli pieni eikä siellä ollut oikeastaan muuta kuin seinät ja tatami. Tosin tatamia oli kahdessa kerroksessa. Tunnelma oli erittäin mukava ja illan pimetessä tehtiin ushirowazasta ryotedori iriminagee, nikkyoo ja vaikeata sekä kivuliasta uregaramia. Ushirowaza tekniikat aloitettan usein niin että ukse hyökkää suoraan takaa ja tekniikkaa tehdään siitä paikoiltaan. lisäksi usein tekniikka tehdään etujalanpuolelle. Jo:lla tehtiin kumijota. Yleisesti alkujen sivulle plokkaukset tulisi kohdistaa eteenpäin eikä palkästän sivulle. Nro 4: Tomauchiin lähdettäessä jo:n tulee osoittaa kohti vastustajaa, tällöin on monia hyökkäysmahdollisuuksia eikä suojaus ole auki. Itse tomauchi tehtiin hyvin pienellä kaarella ja suht suoraviivaisesti sekä jo:n lyövä pää edellä. 5: Kedan kamaeen mennään sivulle ei taakse ja taas jo edellä hyökkäykseen.

Keskiviikko 17.9. Aamuharjoitus, Tokorozawa dojo, Hiroaki sensei
Perustekniikkaa ja jo:n vapaaharjoittelussa kata 31 ja vastakata.

Keskiviikko 17.9. Päiväharjoitus, Kodaira dojo, Kanda sensei
Ushirowaza ryotedori: iriminage, nikkyo, shihonnage. Jo kata 31 ja suwari kokyu ho.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti