sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Harjoituspäiväkirjaa, osa 1

Hieman päiväkirjaa harjoituksista:

ke 3.9. Lastenharjoitus Kodaira dojolla
Dojocho, eli Kobayashi Yasuo ohjasi lasten tunnin. Minulla ei paljonkaan tekemistä noissa harjoituksissa, kun mukana oli myös Shinosaki san (uchideshi Tokorosawa dojolta), joka japanilaisena pystyi paremmin seuraamaan tuntia ja avustamaan Dojochota tarvittaessa. Kodaira dojon ja Tokorazawan dojon lasten harjoituksissa täytyy siis aina olla ainakin yksi uchideshi mukana avustamassa senseitä harjoitustuksen ajan.

ke 3.9. Iltaharjoitus Kodaira dojolla
Dojocho ohjasi iltatreenin. Perus kobayashi-tyylistä tekniikkaa. Aihanmista ikkyoo, nikkyoo, shihonagee, iriminagee jne. Tässä kuussa harjoitellaan jo:lla ja iltatreeneissä tehtiin jo:n perustekniikoita (20kpl).

to 4.9. Aamuharjoitus Kodaira dojolla
Dojocho ohjasi aamun harjoitukset. Perustekniikkaa. Vaikka aamun harjoitus on vain tunnin mittainen, niin silti joka treeneissä tehdään aseita. Jo:n perustekniikat sovelluksineen siis jatkui.

to 4.9. Päiväharjoitus Tokorosawa dojolla
Dojochon ohjaama ns. naistenharjoitus, mikä kuulema sai reilut kymmenen vuotta sitten alkunsa. Nykyään treeneihin osallistuu muitakin kuin naisia, ainakin uchideshien ja senseiden osalta. Enimmäkseen treeneissä oli vanhempaa rouvasväkeä ja perustekiikkaa pääosin.

to 4.9. Iltaharjoitus Tokorozawa dojolla
Hiroaki sensei ohjasi harjoituksen ja vauhti oli kova. Jo:lla tehtiin Shin kumi jo nro 1-4. Yleensäkin treeneissä vauhti on täällä aika tiukkaa ja mitä enemmän on mukana opettajien parikymppisiä dan-tasoisia oppilaita sitä kovempaa mennään.

pe 5.9. Aamuharjoitus Tokorozawa dojolla
Dojocho ohjasi aamun harjoituksen ja paikalla oli paljon Kobayashi-dojon opettajia, uchideshit ja muutama muu harjoittelija. Tekniikat oli silti samaa perustekniikkaa, ilman kikkailuja. Treenin jälkeen tatami siivotaan ja sitten uchideshit valmistavat aamiaisen opettajille. Samaan aikaan tatami muutetaan toimistoksi ja alkaa opettajien kokous tms. toimistotyöskentely. Välissä syödään yhdessä aamiainen ja sitten työskentely jatkuu aina puolille päiville asti.

pe 5.9. Iltaharjoitus Kodaira dojolla
Dojocho ohjasi harjoituksen ja ilta oli todella kuuma. Perustekniikkaa.. kotegaeshi, iriminage, sankyo, shihonnage jne. Kuumuus ja viikon univelat vei kaikki voimat ja lopuksi harjoittelin suwariwaza kokyohota Suzuki sensein kanssa eikä meinannut tulla mitään.

la 6.9. Aamuharjoitus Kodaira dojolla
Dojocho ohjasi harjoituksen ja perustekniikoita tehtiin gyakuhanmista tuttuun Hiroaki senseiltä opittuun tapaan, askel taakse -aloituksella. Harjoituksen jälkeen oli tavanmukainen teenjuonti ja sitten alkoi Shodo eli kalligrafian teko. Dojocho antoi pikakurssin asennosta ja teki minulle mallin ja sitten piti saada aikaiseksi ensimmäinen siveltimen veto, mikä ei ollut helppoa varsinkaan kun kädet tärisi harjoituksen jälkeen. Kuvassa ensimmäisen oppitunnin tulos.

la 6.9. Päiväharjoitus Tokorozawa dojolla
Hiroaki sensein päivätreeni. Ryotedorista perustekniikkaa sekä tachiwazasta että suwariwazasta. Ja kaikki tekniikat alkoivat gyakuhanmi-asetelmasta, mistä voisinkin vielä kysyä lisää Hiroaki senseiltä joku päivä.

la 6.9. Iltaharjoitus Kodaira dojolla
Suzuki sensein harjoitus. Hyökkäysmuotona oli yokomenuchi ja siitä tehtiin perustekniikkaa.. iriminage, shihonnage, kotegaeshi, sankyo jne. Jo:n perustekniikat jatkui.

2 kommenttia:

  1. Millaiseksi uchideshin päiväjärjestys Kodairan dojolla muodostuu? Päiväohjelmassa näyttää olevan ainakin aamuharjoitus, päiväharjoitus ja iltaharjoitus. Mihin aikaan aamu alkaa ja milloin päivä päättyy?

    VastaaPoista
  2. Tää tarvii ihan oman kirjoitusen tää aihe, mut peruspäivänä uchideshi on kiireinen klo 05-22, vähintään. Maanantai on vapaapäivä, paitsi aamulla pitää kerran siivota. Tiistai on selkeesti rennompi päivä.

    VastaaPoista