maanantai 21. lokakuuta 2013

World Combat Games - leiripäivä

Ensimmäinen päivä takana ja kosketus varsinaiseen tapahtumaan on jäänyt vielä toistaiseksi aika vähälle. Hotellissa tosin on kisatunnelmaa, kun asiakaskunta koostuu lähinnä aikidon, kendon ja sumon treenaajista. Lisäksi kävimme tsekkaamassa kisapaikan ja siinä vaiheessa tapahtuma sai jonkin sortin mittasuhteet. Käsittämättömän suuri halli eri osioineen, täynnä valoshowta ja dekoa sekä tietysti hieman tatamiakin.

Aamiaisen jälkeen meillä oli aamutreenit osallistujien kesken Peter Goldsburyn ohjaamana jossain paikallisessa liikuntahallissa. Treeniparit oli aika korkeatasoisia, joten harjoitukset olivat oikeasti hyvää treeniä ja jokaisen parinvaihdon jälkeen oli taas uusi taitava aikidokaveri edessä. Harvemmin tulee treenejä vastaan, joissa minimivaatimuksena on 3.dan ja maksimina 40v. Sivuhuomautuksena pakko mainita, että treenialusta oli ehkä erikoisin mihin on koskaan astunut. Tatamien sijaan alustana oli punaisella plyyssillä päälystetyt vaahtomuovin palaset..

Asteen verran yllätyksenä päivästä tulikin kunnon leiripäivä. Aamuharjoituksen jälkeen esiintyjäporukka siirrettiin busseilla toiseen liikuntahalliin jossa odotti noin 200 venäläistä aikidotreenaajaa. Siinä meni sitten neljä tuntia treenatessa hyvin ahtaalla tatamilla eri opettajien johdolla. Opettajina toimivat Combat Gamessejen aikidon shihanit ja lähettiläs, eli Ulf Evenås shihan, Cristian Tissier shihan, Miyamoto shihan ja Mitsuteru Ueshiba waka sensei. Vaikka leiripäivän vuoksi ei jäänyt aikaa  eikä energiaa  näytösharjoittelulle, oli mielenkiintoista tutustua näinkin erilaisten opettajien ajatuksiin aikidosta. Ja näiden treenien jälkeen jään malttamattomana odottamaan heidän näytöksiään, että miltä se tekeminen näyttää kun nämä shihanit vetää täysillä.

Huomenna onkin sitten ensimmäinen näytöspäivä. Omat tekniikat pitää tehdä onneksi vasta illalla ja päivällä on Antin ja Kustaan show, jossa olen ainoastaan ukena, niin ehtii siinä tempaista ne pahimmat jännitykset pois alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti